​Whiskey

​Damgaards Vinhandel har indgået samarbejde med importørerne af nogle af Skotlands bedste malt whiskys og i øvrigt whisky fra hele verden - og blandt dem findes specialaftapninger fra destillerier, der er nedlagt for mange år siden - så du har mulighed for i sjældne tilfælde at gøre et kup.

Vi nævner nogle af de mange gode whiskys her på siden - men har ikke mulighed for af sætte alle ind - så kig ud i butikken efter aftale og se det store sortiment og få oplyst priserne.

​Og vi er nødt til at tage forbehold for udsolgte aftapninger - da mange kun er tappet i begrænset omfang.

​Spændende dansk whisky - se længere nede på siden.  

Producenten:

​Højlandsdestilleriet GlenDronach er et af Skotlands ældste, og det kan trække en spændende historisk linie til de allerførste licenser der blev udstedt til legal destillering i højlandet. Blandt stifterne af Glendronach var James Allardes, der var protegé af den adelsmand, der var direkte ansvarlig for lovgivningen i 1823. GlenDronach blev opbygget få år efter i 1825 lige uden for byen Huntly. Siden da har destilleriet været nedbrændt, skiftet ejere et utal af gange og kapaciteten er blevet udvidet. GlenDronach var blandt de sidste til at indstille gulvmaltningen og det var det allersidste skotske destilleri, der afskaffede den direkte opvarmning af kedlerne med kul.

​GlenDronach

​GlenDronach var til gengæld blandt de allerførste destillerier til at markedsføre de fadtyper der blev anvendt til lagringen af whiskyen, ligesom destilleriet var blandt de første til at åbne dørene for offentligheden ved i 1973 at etablere et besøgscenter på destilleriets grund.

Selvom GlenDronach rent kvalitetsmæssigt er en af de store i den skotske whiskyindustri, er destilleriet rent kapacitetsmæssigt, blandt de mindste. Den maksimale årlige kapacitet ligger kun omkring 1,4 mill. liter.

​GlenDronach - den sovende kæmpe.

Kvalitetsmæssigt er GlenDronach en sovende kæmpe. De fleste whiskyfans er enige om, at en mere målrettet satsning fra de tidligere ejere, ville havde gjort GlenDronach til et af de bedst kendte destillerier i Skotland. I dag er GlenDroncah bedst kendt blandt whisky entusiaster verden over. Som i mange andre lignende situationer, havde de tidligere ejere aldrig de stor visioner for destilleriet. Malten herfra var blot tænkt som halvfabrikata til ejernes blendede mærkevarer.

Med årtiers forsinkelse er tiden nu imidlertid inde til at GlenDronach indtager en position blandt de allerbedste og mest agtede Single Malts i Skotland. Den nuværende ejer - Billy Walker - har ikke kun overtaget et fantastisk veltrimmet - og i bedste forstand - et gammeldags, traditionelt og smukt produktionsudstyr, men yderligere et lager af gammel maltwhisky, der er helt unikt. I lagerbygningerne på GlenDronach ligger et utal af interessante fade. Sherry butts, sherry puncheons, hogsheads og quarter casks i massevis. Der er virkelig lagerpotentiale til mange spændende aftapninger i de kommende år.

Maltwhisky - af bedste kvalitet - vi har også den originale 33 års.

GlenDronach - 12 Years Old - 40% - The Original (Double Cask)

Et lækkert mix af whisky fra sherry og traditionelle Bourbon fade. En meget rund og blød whisky med en fyldig og vedholdende eftersmag med toner af ristede nødder, mandler, tørrede mørke frugter og en meget elegant finish med krydrede toner. En meget nemt drikkelig dram! 

GlenDronach - 15 års, 18 års, 21 års og i forskellige varianter.

​​Whisky Galore Blended Malt er en komposition af de fornemste Single Malts fra Skotlands ypperste whiskyregioner. En meget høj andel af malten kommer fra selveste Macallan på Speyside.

Disse whiskies har været lagret på 1. klasses sherry fade, og sammen danner de en betagende Maltwhisky.

Whisky Galore Blended Malt er en whisky, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne whiskykender. En dejlig dram både før og efter aftensmaden.

Legenden om masser af whisky (Whisky Galore)

Whisky Galore-serien aftappes til ære for den populære fortælling om hvordan en gruppe skotske øboere i 1941 angreb et grundstødt skib, tømte lasten for 24.000 kasser whisky, og efterfølgende fik skibet til at forlise. Officielt er der ikke siden 1941 dukket så meget som en enkelt flaske op, som myndighederne har kunnet beslaglægge.

​Whisky Galore - 10 Years Old Blended Malt

Maltwhisky

Auld Reekie – Islay – 12 Years Old 46% - 70cl.

Duncan Taylor´s "Auld Reekie" er en 12 år gammel Islaymalt, hvor hvert enkelt fad er specielt udvalgt af Euan Shand personligt fra kun de bedste destillerier på øen Islay. Det er en whisky med særlig interesse for dem som elsker røg og tjære i glasset. Derfor har Auld Reekie allerede fået tilnavnet "the big smoke"...

Auld Reekie tilhører gruppen af de absolut mere røgede og tørvagtige whiskies fra Islay.

Auld Reekie er aftappet ved 46% fra fadene uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet!

Maltwhisky

Ben Nevis, 1995 - Highland - 11 Years Old - Cask no. 915 - 46% - Sherry Cask - 70cl.

Maltwhisky fra en stor Sherry Butt, hvoraf der er blevet 771 flasker. En skøn Ben Nevis med en let og behagelig sødme.

Ben Nevis - Western Highland

Etableringsår: 1825

Ejer: Nikka/Asahi (Er i produktion)

Produktionskapacitet: ca. 2,0 mio. liter om året

Bliver til Maltwhisky: Ikke oplyst

Beliggende i den smukke fiskerby Fort William, placeret ved Loch Linnhe - lige for foden af Skotlands højeste bjerg Ben Nevis - finder man destilleriet af samme navn. Ben Nevis blev etableret i 1825, og blev hurtig populær. Whiskyen herfra blev faktisk så efterspurgt, at et nyt destilleri "Nevis Distillery" blev opført i 1878 for at imødekomme den hastigt stigende efterspørgsel. Nevis Distillery blev imidlertid lukket ned igen i 1908, men den dag idag anvendes lagerbygningerne stadig. Ben Nevis har været stillestående i flere perioder, bl.a. fra 1978 til 1984, hvor det blev genåbnet efter en omfattende renovering. I den forbindelse blev en del af det nedtagne udstyr fra Glenugie i det østlig højland, opstillet og genanvendt på Ben Nevis. Men allerede i 1986 lukkes destilleriet ned igen, og åbnes først i 1990 efter at japanske Nikka har købt destilleriet.

Denne aftapning fra 1995

er en enkeltfadsaftapning, der er aftappet i Duncan Taylor´s NC2-serie, direkte fra fadet efter godt 11 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, blot nedjusteret til 46% alkohol. Whiskyen har tilbragt lagringstiden på en stor Sherry Butt, og der blev 771 flasker fra dette fad.

Oplevelsen

En klassisk Ben Nevis med en lækker let sødme fra lagringen på Sherryfadet. En whisky med bid og charme. En god dram til aftenskaffen.

Maltwhisky

Cragganmore, 1993 - Speyside - 14 Years Old - Cask no. 1967 - 46% - 70cl.

En fornem aftapning fra et af de mest spændende destillerier på Speyside. Og så endda i en lidt utraditionel Bourbon Cask udgave.

Cragganmore - Speyside

Etableringsår: 1869

Ejer: Diageo (Er i produktion)

Produktionskapacitet: 1,5 mio. liter om året

Bliver til Maltwhisky: Ikke oplyst

Cragganmore blev etableret i 1869 af John Smith, der på det tidspunkt allerede kørte flere andre destillerier. Han havde eksempelvis lejet Glenfarclas af familien Grant, og var involveret i flere andre destillerier, herunder Macallan og Glenlivet. Det fortælles om John Smidt, at han var en af datidens mest erfarne og respekterede destillatører. Cragganmore forbliver på familiens hænder, også efter John Smiths død i 1886.

I dag er Cragganmore, som er opkaldt efter bjerget bag destilleriet, nok bedst kendt som én af participanterne i "Classic Malt" serien, som Diageo har markedsført kraftigt siden 1988.

Denne aftapning fra 1993

er en enkeltfadsaftapning, der er aftappet i Duncan Taylor´s NC2-serie, direkte fra fadet efter 14 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, blot nedjusteret til 46% alkohol.

Oplevelsen

En klassisk Speyside malt, omend en lidt utraditionel aftapning fra Cragganmore, idet whiskyen har tilbragt hele lagringsperioden på et Bourbonfad. Det giver en flot næse med masser af vanilje, kokos og citrusfrugter. Smagen er cremet, lang og vedholdende

Maltwhisky

Imperial, 1994 - Speyside - 13 Years Old - Cask no. 2128 - 46% - 70cl.

Destilleriet Imperial har været stillestående siden 1998. Denne aftapning fra Duncan Taylor & Co. er en enkeltfadsaftapning, hvoraf der kun blev 228 flasker. En kanon flot Imperial.

Imperial - Speyside

Etableringsår: 1897 (stillestående)

Ejer: Pernod Ricard

Produktionskapacitet: 1,6

Imperial blev etableret i 1897 af Thomas Mackenzie, der på daværende tidspunkt allerede ejede nabodestilleriet Dailuaine og Talisker på øen Skye. I flere perioder, ja faktisk i omkring 60% af tiden siden åbningen, har destilleriet været stillestående. Bl.a. fra 1985 til 1989, hvor Allied genåbnede det. Men kun for en knap 10 årig periode. Siden 1998 har der ikke været destilleret ny sprit på Imperial. I dag er ejeren Pernod Richard, og ingen ved helt bestemt hvilken fremtid Imperial går i møde. Destilleriet har en helt fantastisk beliggenhed ved Spey-floden i den nedre del af regionen. Faktisk ikke så langt fra de mere kendte naboer som Glenfarclas, Cardhu og Aberlour.

Ingen af de tidligere ejere har nogensinde frigivet en officiel aftapning fra destilleriet, hvis malt altid har været anvendt som en komponent i blends. Heraf kan bl.a. nævnes Teacher´s og Ballentine´s.

Denne aftapning fra 1994

er en enkeltfadsaftapning aftappet i Duncan Taylor´s NC2-serie, direkte fra fadet efter 13 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, blot nedjusteret til 46% alkohol.

Oplevelsen

Som en af de få whiskies fra Speyside indeholder Imperial altid lidt røg og tørv, der kort sender tankerne mod vest i Skotland - ud på øerne. Det gør denne aftapning også. Det er samtidig en kraftfuld og fyldig malt med en let sødlig og vaniljeagtig afslutning. En pragtfuld dram....

Maltwhisky

Bowmore, 1987 - Islay - 19 Years Old 55,5% Sherry Cask (Cask Strength) Cask. no. 18.028 - 70cl. UDSOLGT.

En sødmefuld dram fra Bowmore med en kraftig smag og en høj alkoholstyrke. Klassisk, og alligevel lidt utraditionel.

Bowmore - Islay

Etableringsår: 1779

Ejer: Morrison Bowmore/Suntory (Er i produktion)

Produktionskapacitet: 2 mio. liter om året

Bliver til Maltwhisky: Ikke oplyst

Destilleriet Bowmore blev opført helt tilbage i 1779 af John Simpson, og var dermed det første legale destilleri på øen Islay. I dag er Bowmore et af Skotlands ældste destillerier overhovedet. Efter skiftende ejerforhold gennem årene, er destilleriet i dag ejet af japanske Suntory, der i 1994 overtog den fulde kontrol med destilleriet. Som et af de få destillerier, har man på Bowmore holdt ved traditionen om selv at foretage maltningen af byggen. Op mod 40% af den maltede byg fremstilles på destilleriet. Der arbejdes med seks washbacks og der destilleres på 2 sæt stills. Denne traditionelle fremgangsmåde betyder, at destilleriet har en forholdsvis stor arbejdsstyrke bestående af 12 mand, der arbejder i treholdsskift fem dage om ugen. Whiskyen fra Bowmore har sin helt egen stil. Der bruges kun lidt tørv i maltningsprocessen, hvorfor whiskyen er mindre røget end de sydligere beliggende naboer på Islay, og ofte mere elegant. Man finder altid en parfumeret tone i Bowmore, som er karakteristisk for destilleriet.

Denne aftapning fra 1987

er aftappet af Duncan Taylor, direkte fra fadet efter 19 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, tappet ved fuld fadstyrke (cask strength). Flasken er et af meget få eksemplarer fra Duncan Taylors Peerlees Collection, der repræsenterer Single Malts og Single Grain whiskies af uovertruffen kvalitet fra Skotlands whiskyregioner - Speyside, Islay, Highland, Island, Lowland og Campbletown.

Oplevelsen

En ret kraftig og sødmefuld aftapning fra Bowmore. Med tørv og røg, men også med en let og lækker sødme efter lagringen på sherryfad.

Maltwhisky

Highland Park, 1984 – Island - 22 Years Old 56,6% (Cask Strength) Cask no. 1731 – 70cl.

En forholdsvis ung - "kun" 22 år gammel Highland Park med en høj alkoholprocent. Klassisk for Highland Park. Kraftig med masser af tørv og røgede aromaer. En flot maltwhisky. Denne flaske Single Malt er destilleret i 1984. Alkoholprocenten er 56,6%. Flasken er et af meget få eksemplarer fra Duncan Taylors Peerlees aftapninger, der repræsenterer Single Malts og Grain whiskies af uovertruffen kvalitet fra Skotlands whiskyregioner - Speyside, Islay, Highland, Island, Lowland og Campbletown.

Maltwhisky

Banff, 1975 – Highland – 31 Years Old 45,7% (Cask Strength) Cask no. 3413 – 70cl.

De få flasker der er tilbage fra dette fad nr. 3413 er de absolut sidste flasker fra det absolut sidste fad fra Duncan Taylors oprindelige lager. Det lager, som Euan Shand overtog i 2001. UDSOLGT.

Etableringsår: 1824

Lukket ned: 1983

Ejer: Diageo

Destilleriet Banff blev etableret i 1863, og var beliggende i Banffshire i den nordøstlige del af Skotland, tæt på Deveronflodens udløb i Nordsøen. Destilleriet er for længst lukket ned, og kedlerne er kolde og fjernet fra stedet. Tilbage står kun en enkelt forfalden lagerbygning og bunker af sten og murbrokker. Nedlukningen skete i 1983, og destilleriet blev delvist demonteret i 1985.

Banff er måske det destilleri i Skotland, der har været ombygget og genopbygget flest gange. Historierne er mange fra Banff, og destilleriet betegnes som et af de mest uheldige i skotsk whiskyhistorie. Destilleriet har været nedbrændt så mange gange, at ingen vel længere har tal på det. Den mest spektakulære brand fandt sted i 1941, hvor en af destilleriets lagerbygninger blev ramt af en tysk bomber. Nogle påstår, at piloten blev ramt, og at han derefter blot smed ladningen for at gøre flyet lettere. Andre er af den opfattelse, at tyskerne fejlagtig havde vurderet, at Banff´s lagerbygninger blev anvendt som våbendepot. Da bomberne ramte, må de være blevet overbeviste om, at lagerbygningerne VAR våbendepot. En destilleribrand er meget heftig! Skaderne på lagerbygningerne var omfattende, og meget af den gode whisky løb ud i Deveronfloden, som på daværende tidspunkt forsynede flere vådområder, hvor kvæget græssede. I de lokale aviser kunne man dagen efter branden således læse, at de lokale bønder måtte malke kvæget liggende. Og skotter er jo nu engang skotter, så de malkede i dagevis. Spøgefulde sjæle beretter, at det var ved den lejlighed, at den originale og økologiske "Bailey´s" blev opfundet, men den historie holder vist ikke i byretten. I forbindelse med det omfattende slukningsarbejde ville en betænksom brandmand sikre sig lidt whisky af den, som alligevel løb ud i floden. Han satte derfor sin brandhjelm under et af de ødelagte fade, fyldte den op med whisky, og tog whiskyen med hjem for at hælde den på en flaske. Næste dag blev han opsøgt af landbetjenten og toldvæsenets repræsentant i Banff. Der vankede en bøde for unddragelse af afgift for den hjembragte whisky. Skotter er og bliver skotter. Destilleriets sidste brand blev i 1991, hvor hele det tomme destilleri udbrændte totalt. Der stå endnu nogle få forfaldne lagerbygninger tilbage på området, men destillering vil aldrig mere blive aktuel fra denne parcel.

Denne gamle aftapning fra 1975

er aftappet af Duncan Taylor, direkte fra fadet efter 30 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, tappet ved fuld fadstyrke (cask strength). Flasken er et af meget få eksemplarer fra Duncan Taylors Rarest of the Rare Collection, der repræsenterer Single Malts whiskies af uovertruffen kvalitet fra lukkede skotske destillerier, der aldrig mere vil destillere en eneste dråbe whisky. Og det gør denne flaske helt unik.

Oplevelsen

En ret kraftig men samtidig behagelig maltwhisky med masser af indbydende toner af lyse frugter, appelsiner, nødder og krydderier. En kraftbasse i eftersmagen.

Maltwhisky

Inverleven, 1979 – Lowland – 26 Years Old 53,7% (Cask Strength) Cask no. 5662 – 70cl.

En meget let og yderst elegant whiskyoplevelse fra det lukkede Inverleven destilleri i Lavlandet. En lækker næse med typiske lavlandsaromaer og friske frugter.

Etableringsår: 1938

Lukket ned: 1991

Ejer: Pernod Ricard

Lavlandsdestilleriet Inverleven blev lukket ned i 1991. Destilleriet blev etableret i 1938 som en del at grainwhisky destilleriet i Dumbarton. Hele destillerikomplekset var på daværende tidspunkt et af Europas største destillerier. Dråberne fra kedlerne var fra starten tiltænkt som en ingrediens i Ballentines blendede whiskies. I 1959 blev kedlerne udskiftet med Lomond-stills med et sigte på at producere en lettere og mere blød maltwhisky, men igen udelukkende som en byggeklods til blends.

De sidste dråber løb fra maltkedlerne i 1991, og i 2002 lukkede Dumbarton helt ned for produktionen.

Denne gamle aftapning fra 1979

er aftappet af Duncan Taylor, direkte fra fadet efter 26 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, tappet ved fuld fadstyrke (cask strength). Flasken er et af meget få eksemplarer fra Duncan Taylors Rarest of the Rare Collection, der repræsenterer Single Malts whiskies af uovertruffen kvalitet fra lukkede skotske destillerier, der aldrig mere vil destillere en eneste dråbe whisky. Og det gør denne flaske helt unik.

Oplevelsen

En whisky med en forholdsvis let og lækker krop. Svage sødlige toner og masser af friske frugter. Eftersmagen er lang og vedholdende - super og meget unik maltwhisky.

Nyhed: Dansk Whisky

Destilleriet Braunstein

Bryghuset og mikrobryggeriet Braunstein er beliggende på Køge indre havn. Eventyret startede i 2005. Først med øllet og nu med destillering.

Destilleriet

Destilleriet Braunstein er det første af sin art i Danmark. Her destilleres kvalitetssnaps og Whisky helt fra bunden. Til et bredt publikum. Dette mikrodestilleri er i sig selv en god historie. Og en stor oplevelse at besøge.

Snaps

Kryddersnapse fra Braunstein adskiller sig grundlæggende fra den almindelige danske brændevinsproduktion. Normalt anvender man kun helt neutral spiritus til snaps. Braunstein lægger derimod vægt på, at man kan smage selve den gode råvare; malt af bedste kvalitet, som der destilleres på. Det giver en frisk frugtig smag, som danner et fint grundlag for en snaps. Den karakterfulde brændevin krydres så med udvalgte blandinger af krydderier, og i visse tilfælde forkæler Braunstein endda dig og brændevinen yderligere med en vis tids lagring på træfade.

Whiskyen

Det er lynhurtigt at producere spiritus. Men det tager lang tid at frembring en god whisky. Og det er netop kun tiden, der kan modne produktet og udvikle de fantastiske aromaer, som whiskyelskere værdsætter. Derfor må vi endnu være tålmodige med Braunstein. Den helt nye spiritus "New Make" kan opleves, men den rigtige whisky ligger endnu og modner på Køge havn. De første aftapninger fra Braunstein forventes på markedet i løbet af 2010.

Så hav tålmodighed - måske skulle du skrive dig op til en flaske eller to af den første danske whisky.

Send en mail til: tom.damgaard@mail.dk 

Whisky - Dansk

Braunstein Destilleriet - New Make Spirit 63,4% - 5cl.

New Make Spirit er whisky før det bliver whisky. Whisky uden fadlagring. Det nyfødte destillat, blot tilsat en smule kildevand. Det er en sjældenhed, et samlerobjekt, og en sjov ting at prøve for whiskyelskere. Smag den og forstå hvilke af aromaerne i en whisky, der stammer fra alkoholen og hvilke der stammer fra fadlagringsprocessen. Whiskyen er tappet i 5cl. mini-flasker ved 63,4%.

Farve:

Helt klar, farveløs og olieret.

Duft:

I starten en anelse frisk frugt, lidt pære, siden kommer en fyldig duft af sødlig malt, halm, chokolade, og mod enden et mere syrligt og tungt præg.

Smag:

I starten frisk grøn frugt, masser af pære, herefter mælkechokolade og kornkarakter og til slut en grynet, nærmest melet, fornemmelse. Blød og saftig.

Whisky - Dansk

Braunstein Destilleriet - Single Malt - EDITION NO. 2

En dansk single malt whisky lavet af de fineste råvarer på mikrodestilleriet Braunstein. Og tilmed en historisk en af slagsen - nemlig fad nummer to, der er fyldt på Destilleriet Braunstein.

Som noget helt særligt for Destilleriet Braunstein destilleres der en enkelt gang på vores kombinerede kolonne- og pot still apparat. Det giver et meget rent destillat med en fin karakter af frugt, malt, tørv og røg. Den nydestillerede spiritus fortyndes nænsomt med kildevand til en alkoholstyrke på 63,4 %, hvilket giver de ideelle betingelser for at trække de bedste aromaer ud af det træfad, hvor den ligger lige nu.

Edition No.2 er lagret på et 190 liters amerikansk egetræsfad, der tidligere har indeholdt Bourbon whisky. Langsomt vil fadets aromaer af chokolade, vanilje og tørret frugt kærtegne alkoholen og en markant whisky vil udvikle sig. Alkoholen skjuler i sine første aromanoter røgen.

Lun whiskyen i glasset og den vil stille folde sig ud. Når de første dråber rammer ganen træder røgen i karakter. Eftersmagen er lang, markant og helt sin egen. Dette er en whisky der leder tankerne ud til havet og den åbne himmel. Fadet blev håndtappet torsdag d. 19. december 2007 og vil lagre i destilleriets lokaler på Køge Havn, hvor de naturlige omgivelser også vil sætte deres subtile fingeraftryk på whiskyen igennem årene, indtil den er moden til at komme på flaske. Whiskyen tappes i et meget begrænset antal flasker og er med andre ord en "once in a lifetime" oplevelse.

Den 19. December 2010 blev no. 2 og 3 frigivet. No. 2 er udsolgt men ved henvendelse til Braunstein eller Damgaards Vinhandel - kan no. 3 stadig købes. 

Andre whiskys:

​Scottish Glory - Superior Blended Scotch er resultatet af generationers overdragelse af hemmeligheder!

Hemmeligheden

er nu overdraget til Duncan Taylor & Co., der tilhører eliten blandt de private aftappere i Skotland.

Malt fra Glenmorangie!

Som stort set al anden blended whisky er blandingsforholdet baseret på en opskrift, som hemmeligholdes af producenten. Vi kan imidlertid løfte sløret for, at Malten i Scottish Glory udelukkende kommer fra det berømte Highland destilleri, Glenmorangie.

"Value for money"

Scottish Glory er på alle måder en blød og imødekommende blend, der overrasker mange med sit milde udtryk. Et virkelig godt glas whisky i en populær prisklasse.

Jim Murry skrev

i sin nyeste udgave af Whisky Bible:

"A very good standard blend with excellent grain bite...." 82p

Whiskey – Amerikansk

Hirsch Bourbon – 16 Years Old Pot Distilled Sour Mash Bourbon – 45,8% - 70cl.

​Scottish Glory 40% - Duncan Taylor - 70cl.

Med den rette tradition for firmaets stifter, har Duncan Taylor & Co. den stolthed at kunne udbyde et meget begrænset antal flasker af en yderst unik og meget sjælden Pot still Straight Bourbon. Den er blandt de fineste whiskies, der nogensinde er produceret i Nordamerika. A.H. Hirsch Reserve 16 Years Old whiskey er en aftapning af højeste kvalitet

A.H. Hirsch Reserve stammer fra en tid, hvor pot-still destillering var en tradition. En langsommere, mere arbejdskrævende og langt dyrere måde at fremstille Bourbon på, end det er tilfældet i dag i industrien. De få flasker der endnu er tilbage, er markedets eneste tilbageværende eksempler på denne tradition. Med en lagringsperiode på 16 år, viser denne whiskey fordelene ved den traditionelle produktionsmetode og fadlagring.

Eksperterne har talt:

".(the) one American whiskey that had the stuff to transport me to distilled spirit nirvana."

- F. Paul Pacult, The Spirit Journal

".big, rich, full-bodied, and very complex. To pass this whiskey by before it disappears would be unfortunate indeed." - 1998 Domestic Whiskey of the Year, Malt Advocate

".an overwhelming aroma of vanilla. A legacy from long years in the oak.smooth, substantial and refined." - Richard Carlton Hacker, The Robb Report

".most significant is its (Michter´s Distillery) continued use of the pot still, in which respect it is unique among American whiskey distilleries." - Michael Jackson, The World Guide to Whisky

".outrageously savory, oak-laden, spicy and fruity.best kept secret." - Good Libations, Delta Sky Magazine

".a true after-dinner drink, but it could be served as dessert itself. Serve it in a snifter - don´t add even a drop of water - and savor it for its complexity and sophistication." - Gary Regan & Mardee Haidin Regan, The Book of Bourbon

Whisky - New Zealand

Milford – 15 Years Old Single Malt 43% - 70cl.

En unik sjældenhed fra New Zealand. Denne 15 år gamle maltwhisky rummer mange aromaindtryk. I duften finder man en kraftig krydret aroma med undertoner af vanilje fra fadet. En oplevelse for livet.

Destilleriet Willowbank, der har destilleret denne fremragende maltwhisky, blev etableret for mere end 30 år siden i Dunedin af en række lokale forretningsfolk med skotske rødder. Willowbank har senere været ejet af Seagram, men destilleriet er nu desværre lukket ned, og lageret af de sidste resterende fade er overtaget og sikret af "The New Zealand Single Malt Whisky Co."I dag tappes et ganske begrænset antal flasker under navnet MILFORD. Der tappes 3 forskellige udgaver; 10, 12 og 15 years old.

TOPanmeldelse i Vinmagasinet, der skrev:

Født med trykfejl på etiketten, der angiver, at den er destilleret i 1998, hvilket er lige sent nok for en 15 års. Den er nemlig destilleret i 1988, hvilket gør den sjov for samlere. Dejlig krydret i næsen. Meget velafbalanceret i duft og smag. Smagen er behagelig og varm og gør denne dram til en rigtig "regnvejrswhisky". Og et par (regn)dråber vand fremtvinger strejf af eg i en behagelig og lang eftersmag. Måler sig fint med de bedste skotske. Synd og skam, at kedlerne er kolde og destilleriet lukket.

Whisky - Single Grain

Cameronbridge, 1979 – Grain – 28 Years Old – 54,4% (Cask Strength) Cask no. 3583 - 70cl.

Blev af Whisky Magazine i foråret 2008 udnævnt til den næstbedste Grain whisky på markedet. Kun overgået af Invergordon fra Duncan Taylor & Co.

Denne flaske Single Grain er destilleret i 1979. Alkoholprocenten er 54,4%. Flasken er et af meget få eksemplarer fra Duncan Taylors Peerlees aftapninger, der repræsenterer Single Malts og Grain whiskies af uovertruffen kvalitet fra Skotlands whiskyregioner - Speyside, Islay, Highland, Island, Lowland og Campbletown.

Black Bull

BLACK BULL - 30 ÅRS BLEND PÅ SHERRYFADE - PRIS: 1398,- KR. PR. FL. (En flaske tilbage juli 2015)  

BESTIL ALLEREDE NU PÅ: tom.damgaard@mail.dk 

Damgaards Vinhandel

Meløsevej 36
3320 Skævinge

​Damgaards Vinhandel

CVR: ​18963078

​Ring os op

Her ligger vi

Meløsevej 36, 3320 Skævinge​

Skriv til os

Send os en e-mail: klik her