​Anden spiritus

Damgaards Vinhandel har et lille med spændende udvalg af anden spiritus - se lige her:

Grappa

Fornacina – Grappa di Brunello 42% - 50cl.

Cantina Fornacina er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet. Det er en lille lækker sag at servere efter et godt måltid mad eller som en avec til kaffen.

Familien Biliorsi

har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980´erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen er blevet reinvesteret i marker, kældre og produktionsudstyr. Idag frembringer denne lille producent meget store vine - og lækker Grappa..!

Producenten:

Château de Pellehaut Château de Pellehaut

Château de Pellehaut er beliggende i Montréal-du-Gers i Sydvestfrankrig og har været i den samme families eje i mere end 300 år. I dag drives ejendommen af brødrene Martin og Mathieu Béraut. Vinmarkerne er beplantet med en række forskellige druetyper, og familien Béraut producerer både fremragende vine og ekstraordinær god Armagnac fra de gode druetyper.

Armagnac

Château de Pellehaut - 10 Years Old 40% - 70cl.

En utrolig spændende Armagnac, der udelukkende er produceret på Folle Blanche druer, som er dyrket på Château de Pellehaut´s egne vinmarker. Armagnacen er betydeligt ældre end de 10 år, som angivet på flasken, blot har det det yngste destillat i sammensætningen 10 års fadlagring.

Hele lagringsperioden er foretaget på 400 liters franske egefade, der tidligere har været anvendt til lagring af slottets hvide vine. Dette har frembragt en Armagnac, der er meget vaniljeagtig i næsen med toner af orangeskaller og andre lyse frugter. Smagen er let, blød og vedholdende. En lækker Armagnac som afslutning på et godt måltid!

Armagnac

Château de Pellehaut - 15 Years Old 40% - 70cl.

En kraftfuld Armagnac fra Château de Pellehaut, som er produceret på Ugni-Blanc druer, dyrket på Château de Pellehaut´s egne vinmarker.

Denne Armagnac er sammensat af destillater, der alle har gennemgået en fadlagring på minimum 15 år - enkelte endog en meget længere periode. Lagringsperioden er foretaget på 400 liters franske egefade, der for de flestes vedkommende er produceret af eg, som har vokset på ejendommen.

En lækker dram til kaffen. Masser af friske frugtaromaer og vanilje.

5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev

"Det er en dejlig armagnac. Den breder sig ud i munden, er blød og rund med moden frugt samt lidt multebær og kvæde."

Armagnac

Château de Pellehaut - 25 Years Old 40% - 70cl.

En skøn gammel Armagnac med masser af aromaer af mørke tørrede frugter. Denne 25 år gamle sag er udelukkende produceret på Ugni-Blanc druer, dyrket på Château de Pellehaut´s egne vinmarker.

Armagnac´en er sammensat af destillater, der alle har gennemgået en fadlagring på minimum 25 år - enkelte endog en meget længere periode. Lagringsperioden er foretaget på 400 liters franske egefade, der for de flestes vedkommende er produceret af eg, som har vokset på ejendommen. En lille andel af fadene er produceret af eg fra Limousin.

En ekstraordinær kvalitet. I næsen fornemmes toner af rosiner, hasselnødder, mandler, orangeskaller, og tørrede mørke frugter. Smagen er kraftig, blød og vedholdende med en meget lang finish. En super Armagnac!

5 af 5 stjerner i VinAvisen, der skrev:

En meget aromatisk armagnac med noter af te og krydderurter. Eftersmagen er uendelig lang og lækker

Destilleriet

Destilleriet Braunstein er det første af sin art i Danmark. Her destilleres kvalitetssnaps og Whisky helt fra bunden. Til et bredt publikum. Dette mikrodestilleri er i sig selv en god historie. Og en stor oplevelse at besøge.

Snaps

Kryddersnapse fra Braunstein adskiller sig grundlæggende fra den almindelige danske brændevinsproduktion. Normalt anvender man kun helt neutral spiritus til snaps. Braunstein lægger derimod vægt på, at man kan smage selve den gode råvare; malt af bedste kvalitet, som der destilleres på. Det giver en frisk frugtig smag, som danner et fint grundlag for en snaps. Den karakterfulde brændevin krydres så med udvalgte blandinger af krydderier, og i visse tilfælde forkæler Braunstein endda dig og brændevinen yderligere med en vis tids lagring på træfade.

Snaps og akvavit

Braunstein - Øl-Snaps Byg (fadlagret) - 38% - 50cl.

Inspirationen til denne ølsnapse er hentet i Tyskland. Denne ølsnaps er destilleret på bock-øl og lagret på franske fade af kastanietræ, der giver en særlig sødme. Byg kan nydes som aperitif, til frokosten, eller i Irsk Kaffe.

Lagerføres ikke - skal bestilles.

Snaps og akvavit

Braunstein - Porse Snaps - 44% - 50cl.

Porsesnaps har i lange tider været en favorit blandt brændevinsamatører. Urten gror dog kun få steder i landet, da den kræver helt særlige jordbundsforhold. Her går smagen flot i spænd med frugten fra Braunsteins Aqua Vitae. Den varmer godt i brystet, da den er noget kraftigere i alkohol end andre snapse.

Lagerføres ikke - skal bestilles

Snaps og akvavit

Braunstein - Lyng Snaps - 42% - 50cl.

Denne lyngsnaps fremkalder duften af hedelyng på en varm sommerdag. Brændevinen er krydret med lyng og den er blødgjort yderligere ved en tids lagring på store sherryfade.

Et eksperiment, der er faldet mere end heldigt ud, hvis vi selv skal sige det. En himmelsk aperitif der varmer i brystet hjemme eller på vandreturen

Lagerføres ikke - skal bestilles

Snaps og akvavit

Braunstein - Morbær Snaps - 38% - 50cl.

En mild og let sødlig snaps med masser af frisk bær-aroma. Snapsen er krydret med morbær og for at opnå større samling i smagen har vi lagret brændevinen på træfade af morbærtræ en sjældenhed i spiritusverdenen, og en god smagsgiver. Nyd denne snaps afkølet til frokost, i drinks eller på is.

Lagerføres ikke - skal bestilles

Snaps og akvavit

Braunstein - Valnød Snaps - 38% - 50cl.

Braunsteins valnøddesnaps er ren nostalgi og familietradion. Valnøddesnapsen er lavet på en opskrift, som ejernes farfar finpudsede i et langt liv med stor forkærlighed for kryddersnaps.

Det er snaps, der får følelserne frem. Man bliver varm om hjertet og blød i knæene, når disse dråber rammer ganen. Valnøddesnapsen er ovenikøbet en af de kryddersnapse, der kun bliver bedre med tiden, så fortvivl ikke hvis flasken har forputtet sig bagerst i skabet.

Lagerføres ikke - skal bestilles.

Gin, Vodka mv.........kun gode specialvarer.

Endvidere findes Aperol , Lemon Liqueir, Pimps i butikken - til gode sommerdrinks og bowler.

Søger du en helt unik, speciel drik - så spørg, angiveligt kan vi skaffe den :)

Damgaards Vinhandel

Meløsevej 36
3320 Skævinge

​Damgaards Vinhandel

CVR: ​18963078

​Ring os op

Her ligger vi

Meløsevej 36, 3320 Skævinge​

Skriv til os

Send os en e-mail: klik her